Sevgili Öğrenciler ve Veliler,

Güzel bir gelecek için iyi bir eğitimin şart olduğu günümüzde, okuyacağımız okulun önemi de çok fazladır.

Yapılan araştırmalar, bir dersin sadece kitapları okumakla veya birinden dinlemekle öğrenilemeyeceğini göstermektedir. DOĞRU KOLEJ deneyimli ve uzman kadrosuyla farklı bir eğitim anlayışı ortaya koymaktadır.

Gelin size DOĞRU KOLEJ’de Türkçe dersinde bunun nasıl yapıldığını anlatalım:

*Türkçe dersi öğretimin temelini oluşturan bir niteliği taşıdığından bu dersin inceliklerini öğrenen bir öğrencinin diğer dersleri de anlaması kolaylaşacaktır.

*Türkçe dersi öğrencinin anlama ve anlatım gücünü en iyi biçimde kullanabilmesini sağlamak için planlanmıştır.

*Türkçe dersinde öğrencilere doğru ve düzgün konuşma, ifade etmek istediğini en kısa yoldan anlatma beceri ve alışkanlığını kazandırılmaktadır.

*Türkçe dersinde öğrencinin okuduğu ve dinlediği bir konunun ana fikrini anlaması ve bu konuyu çözümleyebilmesi sağlanmaktadır.

*Öğrenciye güzel ve akıcı konuşma, anladığını sözlü ve yazılı olarak ifade etme imkanı sağlar.

*Türkçe dersi ifade ve beceri dersi olduğu için bu derste ezber yönteminden kaçınılmaktadır.

*DOĞRU KOLEJ’de Türkçe dersinde çözümleme, bireşim, tümevarım, tümdengelim öğretim metotları gibi problem çözmede kullanılan ve yargı ile anlama gücüne dayalı bilimsel yöntemler kullanılır.

*DOĞRU KOLEJ’de anlatım, soru-cevap, dramatizasyon, gösteri, küme çalışması, gözlem ve inceleme gibi birçok yöntemden faydalanılmaktadır.

*Ayrıca okuma alışkanlığı kazandırma ve kitap sevgisi verme DOĞRU KOLEJ’in temel amaçlarındandır.